2019. jún. 15.

Hetedik Gólya Road Show Bácsalmáson és környékén


Idén (június 13-án) hetedik alkalommal rendeztük meg a fehérgólyák látványgyűrűzését Bácsalmáson és térségében. A program célja, hogy az elsődleges célközönség, a gyerekek figyelmét felhívja a fehér gólyák védelmének fontosságára, és a madárgyűrűzés jelentőségére. A bemutató gyűrűzésen szerzett élmények, tapasztalatok mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy természetszerető, a madárvédelmet szívügyüknek tekintő felnőttekké váljanak.

2019. június 13-án összesen 12 településen, 16 fészket látogattak meg a szakemberek, melyekben 45 fiókát találtak, de ezekből 38 fiókát tudtak meggyűrűzni. Két fészekben gyűrűzésre még nem alkalmas méretű fiókák voltak, így ezekre nem került jelölés.

A fiókaszámok megoszlása a következőképpen alakult:
4 fiókás fészekalj: 3
3 fiókás fészekalj: 8
2 fiókás fészekalj: 4
1 fiókás fészekalj: 1

Átlag fiókaszám fészkenként: 2,8
A program az idei évben is számos látogatót vonzott a meghirdetett helyszínekre. 2019-ben 327 fő vett részt a Road Show-n.
Köszönjük Bácsalmás városának, hogy rendelkezésünkre bocsátotta az emelőkosaras autót. A rendezvény a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bács-Kiskun megyei Helyi Csoportja támogatásával valósult meg.
A szervezésben és a program lebonyolításában nyújtott segítségéért köszönettel tartozunk Zomborácz Somának.

Tamás Ádám                                                                            Schneider Viktor
természetvédelmi őrkerület-vezető                                         polgári természetőr








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése